МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ ЩОДО ОРГАНІЗАЦІЇ ОСВІТНЬОГО ПРОЦЕСУ В ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ У ПЕРІОД ПІСЛЯ НОРМАЛІЗАЦІЇ ЕПІДЕМІЧНОЇ СИТУАЦІЇ


1.                Об’єднання навчальних тем. Відповідно до Державних стандартів та діючих навчальних програм МОНУ рекомендуємо скоротити навчальний час на опрацювання окремих тем (на розсуд вчителя)
2.                Скорочення кількості годин, відведених на повторення програмового матеріалу та для узагальнення вивчених тем. 
3.                Змінювати на розсуд вчителя (без порушення логіки викладання) послідовність тем у межах семестру.
4.                Внести зміни в календарно-тематичне планування, скоротивши кількість уроків, відведених на вивчення теми та уроки з узагальнення та систематизації знань з теми.
5.                Види і типи контролю. Рекомендуємо під час поточного контролю: надавати перевагу тестовим завданням,  виконання яких займає не більше 15 хвилин навчального часу. Не ущільнювати види семестрового контролю.
6.                Використання резервних годин навчальної програми. Здійснити корекцію планування, скоротивши резервні уроки для засвоєння програмового матеріалу.
7.                Винести для самостійного опрацювання окремі теми навчальних проєктів (творчі, інформаційні тощо) виконання яких  передбачені програмами.
8.                При корекції календарно-тематичного планування здійснювати об’єднання навчальних тем з урахуванням вікових, психолого-фізіологічних особливостей учнів та рівня сформованості відповідної компетенції.
9.                Зміст програмного матеріалу, незважаючи на різні способи об’єднання тем, має бути відображений у календарно-тематичному плануванні.


ЗВЕРТАЄМО УВАГУ!
Більш детальну інформацію за навчальними предметами розташовано на сайті uon.dnepredu.com у розділі «Методична робота».




Директор методичного центру                                                                 С. Б. Баляй

Комментарии